Flugströmmen i Emmaljunga

Gustav Hjalmar
Maj 2014

Då var det dags för en efterlängtad flugfiskeresa med grabbarna. David hade bokat Flugströmmen i Emmaljunga den 17-18 maj. Vi möttes i Sjöbo för samåkning och i bilen skulle jag, Linus och Fritjof åka med David. Efter ett tag kom frågan upp om vi skulle ta något att äta längs vägen. Vi lyckades så småningom hamna på Mc Sam Korv Haus. Detta besök blev bilfärdens stora snackis då ägaren var ett riktigt original med många goa repliker.

Vi började fiska vid fem. En del fisk var uppe och vakade men det var inget vakkalas precis. David och några andra lyckades fånga några regnbågar, en del av dessa på torrfluga. Vi startade grillarna för att grilla korv och låta vattnet vila en stund för att sedan återgå till kvällsfisket. Direkt efter pausen fick jag en liten regnbåge på slända. Som vanligt så brukar en gemensam paus där man lämnas vattnet ge resultat, då det kom upp mer fiske efter grillningen.

På söndagsmorgon startade fisket bra med många hugg. Fler och fler gick över till streamerfiske då fisken inte vakade särskilt mycket. Masken var ett bra alternativ, samt att ta hem flugen med hög hastighet. Jag fick själv två regnbågar på Masken och lyckades lura en öring på en E12:a.

I stort var resan lyckad. Nästan alla fick fisk och boendet på anläggningen var jättebra. Många av fiskarna var små och vägde kring kilot, dock hela och fina fenor. Totalt fångades nära 30 fiskar på 9 flugfiskare.

Mc Sam Korv Haus

Foto: David Altengård

Flugströmmen i Emmaljunga

Foto: David Altengård