Havsöringsrapport

Februari 2007
070204 - Sydkusten

Jag hämtade Hampus halv nio och vi bestämde att "Engelska bryggan" fick bli första stoppet. Efter bara en kvart fick Hampus på en som slog sig loss. Visade sig att kroken hade gått av, han fick upp draget men utan krok. Mycket skumt! Sen hände det inget mer så vi bytte plats till Lilleskog. Mycket tång i vattnet gjorde att ett snabbt fiskepass fick räcka innan vi vände tillbaka österut. Provade några kast utanför Sandskogen sen fick det bli "Engelskan" igen. Här fiskade vi intensivt fram till halv två innan vi gav oss.

070218 - Sydkusten

Var på plats vid ”Engelskan” lagom till soluppgången. Tog några bilder på fiskarena som redan tagit sig ut på ”bryggan” innan jag själv påbörjade fisket. När ytterligare två fiskare anlände blev det trångt och jag bestämde mig för att åka vidare till Reningsverket. Vattennivån var perfekt för denna plats och jag fiskade mig sakta västerut. När jag nådde Lilleskog fick det bli fikapaus innan jag vände om tillbaka. Väl tillbaka värmde jag mig några minuter i bilen innan jag fortsatte att dänga på i hopp om säsongens första öring. Fiskade av i stort sett hela revet utanför Reningsverket utan ett ända hugg. När jag var sådär heltäckande våt som man bara blir av aktivt kustfiske gav jag tillslut upp.

070220 - Sydkusten

Satte mig i bilen klockan sju med siktet inställt på ”Skarviken”. På plats kunde jag konstatera att förutsättningarna såg lovande ut. Jag fiskade av några bekanta platser som gett fisk tidigare, men utan resultat. Åkte vidare till Reningsverket vid nio. Här fiskade jag mig längs stranden österut mot hamnen. När jag precis nådde stenarna utanför Gjuteriet dinglade spöet till. Snart kunde jag kroka av en öring strax under minimåttet, liten men dock årets första. Fiskade en stund till men hade inga fler hugg. Efter att ha ätit middag hemma begav jag mig till ”Engelskan” för ett kort fiskepass innan skymningen. Efter bara en kvart fick jag på en "raga", inte färgad men väldigt mager, den fick gå tillbaka. Några kast till så satt äntligen en blänkare. Gjorde ytterligare några kast men var fullt nöjd med två fiskar på mindre än en timme. Väl hemma visade vågen 2,7 kg.

Text: David Altengård


Soluppgång vid Engelskan

Foto: David Altengård


2,7 kg blänkare

Foto: David Altengård