Havsöringsrapport

Mars 2008
080307 - Sydkusten

Efter ett blåsigt månadsskifte gick det åter att närma sig kusten, det såg rent av riktigt hett ut. Blev Engelskan som vanligt och tidpunkten var sen eftermiddag. Dröjde bara en halvtimme innan det nöp till. Redan hugget kändes försiktigt och när den satte riktning rakt mot mig misstänkte jag vad som skulle hända. Den lossnade mitt framför näsan på mig. En efterföljare som nästan var uppe på land och vände förlängde fiskepasset en timme, men något mer hugg blev det inte.

080308 - Sydkusten

Engelskan igen, denna gång skymningsfiske. Fiskade en och halv timme utan en känning. När man inte såg var draget slog ner avslutade jag och åkte hem. Märkligt nog fick jag höra att det varit segt hela dagen. Högt vattenstånd och bra fart på vattnet brukar vara helt ok, men tydligen inte denna dag.

080316 - Sydkusten

Som nybliven medlem i YAFK (Ystads amatör fiskeklubb) deltog jag i klubbens kustfisketävling denna söndag. Jag parkerade vid Engelskan men var inställt på att åka vidare om det blev mycket folk.

När klockan slog åtta och tävlingen började var Engelskan tom och en blank yta inbjöd till flugfiske. Efter två timmars kastande utan en känning bytte jag till spinn och fiskade från land en bit österut. Hade ett hugg vid elva tiden, men det var allt.

Vid tolv kunde vi sammanfatta en härlig tävlingsdag med strålande solsken, men tyvärr klent resultat. På runt tio deltagare fångades fyra havsöringar, ingen i särskilt god kondition eller storlek.

080320 - Sydkusten
Väderprognosen var dyster för påskhelgen, så jag tänkte att det var bäst att passa på denna skärtorsdag. Det blev en och en halv timmes kvällsfiske vid Engelskan. Ingen fisk trots östlig vind och lagom vattennivå.
080325 - Österlen

Jag och en kompis tog en fotorunda på Österlen. Passade på att fiska lite vid Vårhallarna, tyvärr ingen fiskelycka.

080326 - Sydkusten

Åkte ner till Engelskan strax efter sex för att kvällsfiska. Fiskade fram till mörkrets inbrott cirka en timme senare. Fick frisk luft och gott kaffe, men ingen fisk. Har inte fått en ända i mars, trots att jag fiskat ganska mycket. Tror att en anledning kan vara väderomslaget som gjort att vattentemperaturen sjunkit istället för stigit som är det normala vid den här tiden.

Text: David Altengård


Engelska bryggan

Foto: David Altengård


Öster om Engelska bryggan

Foto: David Altengård


Solnedgång Engelska bryggan

Foto: David Altengård