Havsöringsrapport

Mars 2011
110312 - Islossning

Februarifisket försvann och det blev till att invänta islossning även nere på Sydkusten. Drygt en vecka in i mars och med övervägande plusgrader kändes det rätt att planera in kustfiske.

Gustav hämtade upp mig och vi satte riktning mot Löderups strandbad. Vågorna var i våra ögon för svårvadade. Vi provade några kast ute på bryggan innan vi vände tillbaka mot Ystad. Strax öster om Engelskan blev det en timmes fiske innan vi gav upp. Vi kom fram till att vattentemperaturen behöver stiga några grader innan det kommer igång.

110320 - Nybroån

Kallt kustvatten har främjat åfisket eftersom vattnet i åarna har varit några grader varmare. Det är min första vår som YFS-medlem och efter fångstrapporter från andra medlemmar kunde jag inte låta bli att klämma in lite kvällsfiske i Nybroån. Olyckligt nog hann solen som tidigare värmt så skönt försvinna innan jag började fiska. Det var istället disigt och betydligt kallare än jag räknat med. Jag fiskade mellan Bredastensbron och Dubbelbroarna, men såg inte till någon fisk.

110324 - Gångavstånd till ån

Ännu ett kvällspass mellan Dubbelbroarna och Bredastensbron. Eftersom jag bor i Köpingebro är det gångavstånd till denna sträcka. Det är även den del av Nybroån som i mitt tycke är trevligast att flugfiska på. Fick säsongens första precis innan Bredastensbron, en raga som givetvis fick simma vidare.

110326 - KM YFS

YFS hade klubbmästerskap (Nybroån) och jag deltog fram till middag. Flugfiskade från Golfbron ner till mynningen. Jag fick en id och en annan medlem hade kontakt med öring, men ingen vinnare utsågs.

Mer information om Nybroån: www.nybroan.com

Text: David Altengård

Löderups strandbad

Foto: David Altengård

Nybroån

Foto: David Altengård

Nybroån

Foto: David Altengård