Ljungs Kula på Linderödsåsen

David Altengård
September 2012

En ringlande väg genom skog och småbyar ledde med GPS-hjälp tillslut fram till den lilla grusvägen som ledde fram till Ljungs Kula. Anläggningen består av en mindre damm lämplig för flugfiske, egen regnbågsodling samt övernattningsmöjlighet i ett hus på gården.

När alla samlats och regnet avtagit gick vi den lilla stigen ner till dammen. Ganska snart fångades första regnbågen och timmen senare fick även jag min första fisk. Starka stridbara regnbågar med i stort sett hela fenor luftade backingen både en och två gånger.

Sen kväll blev till tidig morgon och vid sju tiden var vi åter vid dammen för att ge oss i kast med dess invånare. En trög start med många flugbyten ledde fram till strategin ytfiske. Getingimitation gav fisk på olika håll, likaså Streaking Caddies och andra osänkbara flugor som guppade i ytan.

Vid tolv checkade vi ut och summerade vårt fiske. Drygt 20 regnbågar på 10 fiskare. Gustav fångade den största med en vikt på 4,75 kg. Rickard tog flest med den alltid så logiska förklaringen rätt fluga på rätt plats med rätt teknik.


Regnbåge

Foto: David Altengård

Dammen

Foto: David Altengård