Årets sommarfiske

David Altengård
Juli 2015

Det blev bara ett fisketillfälle den här sommaren för min del. Småbarnsåren tar hårt på fiskeintresset. Å andra sidan uppskattar man de tillfällen som ges mer än någonsin.

Jag och Gustav hade bestämt träff vid Vombsjöns båtplats för att prova lite klassiskt sommarfiske efter abborre. Jag blev försenad då den tilltänkta kvällsmaten var slut överallt. Förmodligen bekväma badgäster som rensat hyllorna på baguetter. På tredje stoppet låg där två och väntade på att få följa med ut i vår båt. Gustav hade - redig som han är - redan fixat allt med båten så det var bara för mig att gå ombord. Vi puttrade eller snarare surrade ut med hjälp av en liten elmotor. Som en målmedveten humla surrade vi mot närmsta boj som förhoppningsvis märker upp ett av grunden. Sjön låg blank och kvällen kändes helt rätt för abborrfiske.

Det var en trevlig kväll, helt klart. Men något vidare abborrfiske kan man inte tala om. Långt om länge lyfte Gustav upp kvällens enda fisk och silutten mot solen talade sitt tydliga språk. Nog var det en abborre, som för att inte göra fisket ännu sämre nästa år fick simma vidare.

Gustav styr ut båten

Foto: David Altengård


Kvällens huvudrollsinnehavare

Foto: David Altengård