Sommarfiske i Blekinge

Juli 2007
Dag 1

David och Hampus tog bussen från Skåne och kom fram till Karlskrona framåt kvällen. Vi var hungriga men samtidigt sugna på att börja fiska. Kom fram till att bästa utvägen fick bli att ta med pizza till fiskeplatsen. Käkade, fiskade och njöt av solnedgången. När det blev hög tid att vandra hemåt hade vi tagit två små gäddor och en liten abborre.

Dag 2

Davids bror Marcus var också på besök i Karlskrona tillsammans flickvän och en kompis. Ett mobilsamtal senare bestämdes det att de skulle följa med oss och fiska. Vi körde iväg till Willys i överfull bil och sedan vidare till Västra mark. Fisket var segt och vi vände blickarna mot engångsgrillen och de saftiga korvarna. Medan vi åt gick vårt primitiva öl-kylnings-system sönder och det oundvikliga händer. Marcus som skulle ta tillbaka vår förrymda öl åkte på ändan ner i vattnet och dagens höjdpunkt var därmed avklarad. Något senare åkte Hampus också i då han halkade på en sten.

Både spinnfiske och gäddmete provades vid Västra mark men utan framgång. När kvällen närmade sig vände vi blickarna hemåt och fiskade oss tillbaka mot bryggplatsen vi fiskat vid kvällen innan. Efter lång väntan fångade jag tillslut helgens största abborre på mete med löja. På hemvägen brakade ett åskregn loss och vi klarade oss precis ifrån att bli genomblöta.

Dag 3

Vi fortsatte med att meta med löja men abborrarna var inte alls på hugget. Kan ha berott på nattens regn och åska. Eftermiddagen kom och det var dags för David och Hampus att bege sig hem till Skåneland igen.

Det är alltid trevligt med besök, synd att de randiga riddarna inte var lika exalterade…

Text: Niklas Leijon


Marcus skor hänger på tork

Foto: David Altengård


Niklas och Hampus på bryggan

Foto: David Altengård